//
you're reading...
apps & tools, apps & tools, Internet & social media, Overig, Tech, Tech, trends, apps & tools, trends, trends, Vastgoed design & fotografie, Vastgoed research & beleggen, Vastgoedmarketing & promotie

Periscope de nieuwe ‘verkooptool’ voor makelaars

Periscope is een nieuwe video applicatie voor IOS en Android waarmee makelaars een nieuwe presentatietool hebben voor het presenteren van een huis, en met als doel de uiteindelijke verkoop van het huis. Het presenteren van een huis via de applicatie ‘Periscope’ kan door uw video (open huis – rondleiding) te delen met uw volgers of de gehele Periscope ‘community’.  Twee concurrenten van Periscope zijn Meerkat en het pas opgerichte Instagram Video en Facebook live. Dat betekent dat Twitter, Facebook (eigenaar Instagram) en Google (YouTube) nu allen actief zijn in de online video markt, het is wel duidelijk dat dit een markt is met ongekend groeipotentieel! Zelf Twitter laat tegenwoordig stukjes video toe is haar systeem. Al deze partijen azen erop om marktleider te worden in de pasgeboren en snelgroeiende markt van ‘online video’.

Als we deze 3 partijen analyseren dan valt op dat YouTube minder een ‘live’ functie vertegenwoordigt en zich meer focust op muziek en film. Hoewel YouTube steeds meer een volwaardig tv alternatief probeert te worden. Maar door de vele advertenties is het verschil met tv kijken niet zo groot meer. Youtube maakt zichzelf uiteindelijk kapot door die vele reclames waardoor steeds vaker personen ‘adblock software’ toepassen.  Dat de online video markt is ‘booming’ blijkt uit de vertegenwoordiging van deze bedrijven over de gehele wereld. Video gaat het helemaal maken omdat er zeer veel informatie in een klein filmpje verwerkt kan worden. Er is sprake van waarneming met meerdere zintuigen zoals zicht en het gehoor. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een statische foto want een beeld is slechts een momentopname en een filmpje kan juist een complete gebeurtenis betekenen. Een video is gewoon wat je echt ziet en is minder vertekenend dan een ‘goed genomen foto’.

Online verkooptool makelaars

Waarom is Periscope geschikt voor makelaars en het verkopen van onroerend goed?

Makelaars zijn altijd op zoek naar efficiënte manieren om huizen en andere vastgoed objecten te presenteren aan een groot publiek, met als uiteindelijke doel het vastgoed te verkopen. Met deze applicatie kan aan een zeer gericht publiek een interessant filmpje worden getoond van bijvoorbeeld een te koop staand huis. Denk hierbij aan een rondleiding van het vastgoed object. Het grootste voordeel hierbij is dat de makelaar er niet fysiek aanwezig dient te zijn. Het bespaart de makelaar tijd, geld of beide! De conclusie van dit artikel over het gebruik van periscope in de vastgoedsector is dat het een richting is met ongekende potentie welke ook nog eens goed aansluiten bij de vastgoedsector!

Advertenties

Over Virtual Vastgoed

Dit blog is opgezet door Han Boerrigter met als doel het combineren van vastgoed met nieuwe hoogwaardige technologieën. Beide vakgebieden zijn passies voor mij en met dit blog hoop ik deze passie over te brengen. Daarnaast wordt er gepubliceerd over eigenlijk alles wat mijn persoonlijke interesse heeft. Zoals de vastgoedmarkt van Duitsland. U kunt me bereiken door een mail te sturen naar: HanBoerrigter@hotmail.com, VirtualVastgoed@gmail.com, of door te bellen naar 0650423993. Virtual Vastgoed verbindt de vastgoed branche met de internet wereld. De nieuwste technologische ontwikkelingen en trends op het gebied van social media, strategie, en internet marketing relevant voor makelaars en andere vastgoed professionals komen aan bod op deze site!

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Elegant themes voor de beste WordPress themes/templates!
Onroerend goed veiling Duitsland

Twitter Updates

Twitter WordPress Real Estate

Twitter WordPress Real Estate

Virtual Vastgoed Twitter

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

© Virtual Vastgoed. 2013. Vastgoedapps.com. All rights reserved.
%d bloggers liken dit: